Wetenschap en Techniek op uw school

Wetenschap en Techniek op uw school

DroneLaps geeft een 1- of meerdaagse workshop op basisscholen (groep 7 en 8) en het voortgezet onderwijs.
In de regel geven wij op deze dag aan twee afzonderlijke groepen tot 28 leerlingen de workshop ‘drone bouwen en vliegen’.
Vanuit DroneLaps komen er twee volwassen begeleiders en -indien mogelijk- de grondlegger van DroneLaps: Rubin Geerling (geboren in 2005).

Bij ons staat ‘ontzorging’ hoog in het vaandel: wij komen met onze Droneboxen gevuld met gereedschap, drone-onderdelen en instructiekaart.

In deze workshop komen de leerlingen in aanraking met verschillende technieken om een eigen drone te bouwen. Denk hierbij aan het samenvoegen van de motoren in het frame, de draden netjes wegwerken en het vast solderen op de printplaat.

Na het bouwen is er gelegenheid om in een neergezet parcours de
basisvaardigheden van het dronevliegen te leren. Veiligheid is hierbij het belangrijkste. De leerling leert de drone eerst op een hoogte te ‘hooveren’ waarna we de zijdelingse bewegingen er bij pakken. De echte fanaat weet al snel de knop voor de 360-graden-flip te vinden.

Ons uitgangspunt is dat de leerlingen hun eigen drone mee naar huis kunnen nemen in een kunststof bewaarbox, hier is onze prijs dan ook op gebaseerd. Wij kunnen zeggen dat dit goed wordt ontvangen, leerlingen gaan zo niet teleurgesteld naar huis. Thuis kan er verder geoefend worden. Wilt u een kartonnen bewaarbox, geen probleem!

Hebben wij uw interesse gewekt?
Stuur ons een email naar: info@dronelaps.nl
Geeft u alstublieft uw wensen aan zodat wij hier in mee kunnen denken. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen nemen wij even telefonisch contact met u op.

Een impressie krijgt u door het bekijken van de volgende workshop-reportages;

2019: DroneLaps in Amstelveen (NH)    https://youtu.be/k0cn6WBdal0

2018: DroneLaps in Grootebroek (NH)  https://youtu.be/8UJJGjEvHLM

Volg ons op Twitter, Facebook en Instagram om onze activiteiten te volgen!